horba evenementenservice

4 tips voor het verpakken van je producten

Geplaatst op

Steeds meer producten worden verpakt in een unieke verpakking. Een verpakking dient hierbij als bescherming om het product te vervoeren, maar tegenwoordig heeft een verpakking meer eigenschappen gekregen. Zo wordt verpakking ook gebruikt om het merk bekender te maken, een boodschap over te brengen of het product aantrekkelijk te maken.

Uniek zijn

Je kan er voor kiezen je verpakking uniek en bijzonder te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de verpakking te laten bedrukken, maar dit kan erg duur zijn. Goedkoper kan het zijn bijvoorbeeld gebruik te maken van een sticker. Met grote voordeel hiervan is het overbrengen van je merk op de verpakking, iedereen ziet duidelijk waar het pakketje vandaan komt. Daarbij geeft het ook een positieve uitstraling mee.

Bescherming

Je wilt de producten die je verzendt natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Dit doe je vaak door het toevoegen van opvulmateriaal zoals noppenschuim of papier. Daarnaast zorg je altijd dat je de verpakking goed dichtplakt. Maar sla hier niet te ver in door, niemand heeft zien te veel lagen tape te moeten verwijderen voordat ze hun product hebben. Daarnaast is het handig als klanten de originele doos kunnen gebruiken om de producten terug te sturen, dus dan is het handig als de doos niet kapot hoeft.

Een cadeautje

Sommige bedrijven voegen iets extra’s toe aan de levering. Dit kan zijn een kaartje of een tester of iets anders kleins zoals snoepjes. Dit zorgt ervoor dat de klant verrast is als hij zijn bestelling opent en superblij wordt van het doen van een bestelling bij jouw. Een andere goede optie die veel bedrijven hanteren is het toevoegen van een kortingscode, hierdoor gaan de klanten nog een bestelling doen bij jouw.

Materiaal keuze

De materiaal keuze van je verpakking wordt steeds belangrijker. Zo moet een verpakking niet te groot zijn maar ook niet te klein, daarnaast moet deze ook stevig genoeg zijn voor de producten om ze te beschermen tegen het vervoeren met de post. Daarnaast wordt duurzaamheid ook steeds belangrijker, steeds meer bedrijven kiezen dus voor eco friendly packaging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden