horba evenementenservice

Bereid je hike goed voor: enkele tips!

Geplaatst op

In deze blog nemen we met je door wat precies de slimme stappen zijn die je kunt nemen om je hike gedegen voor te bereiden. Lees snel met ons mee en maak er iets onvergetelijks van. 

Leer de skills van navigeren

Begrijp hoe je gaat navigeren. Je kunt ook je eigen route uitstippelen. Zoek met je kaart het beginpunt van de route waar je van plan bent te vertrekken. Zoek de herkenningspunten die je tijdens je wandeling wilt bezoeken, samen met waterbronnen en campings. Maak een route die deze met elkaar verbindt. Zorg ervoor dat je up-to-date informatie krijgt over bijvoorbeeld seizoensgebonden waterbronnen voordat je op pad gaat.

Plan je tempo

Voor beginners is een route die tussen de 5 en 10 mijl per dag aflegt een goede afstand om te plannen. Maak liever wat minder kilometers, vooral in het begin. Vroeg naar het kamp gaan is nooit een slechte zaak. Als je vroeg in het kamp bent, kun je na het opzetten meer verkennen. Reken er ook op dat het langer zal duren als je een route volgt met veel hoogteverschillen. Voor elke 1.000 voet die je hoger komt, moet je een uur langer wandelen. Als een pad erg rotsachtig is of veel boomwortels heeft, zal het ook langer duren om te wandelen. 

Gear up

Het is erg slim om de juiste kleding en spullen mee te nemen om zo de hike supergoed te laten verlopen. Denk aan wandelschoenen kopen en een goede backpack (daar komt natuurlijk het werkwoord backpacken vandaan, zoals duidelijk mag zijn.) Er zijn verschillende speciaal winkels waar je de spullen kunt aanschaffen. Wij raden je voor de schoenen aan zeker een kijkje te nemen op ronaldadventureshop.nl.

We hebben op onze site nog veel meer interessante blogs voor je in de aanbieding. Dus lees snel verder en doe je voordeel met al deze leuke informatie. Laat je inspireren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden