horba evenementenservice

Carcassonne: het spel voor tijdens een evenement

Geplaatst op

Of je nou op een groot- of kleinschalig event bent; tussendoor heb je vaak tijd over. Soms weet je niet zo goed hoe je deze tijd moet vullen. Daar hebben wij een oplossing voor: Carcassonne. Tijdens een pauze op een evenement of wanneer je even wat anders wilt doen, kun je met je vrienden, teamgenoten of familieleden lekker een potje Carcassonne spelen.

Wat is Carcassonne?

Bij Carcassonne denk je misschien aan het dorp in Frankrijk. Dit dorp is wel hoe het idee voor een bordspel ontstond. De auteur van het spel, Klaus-Jürgen Wrede, bezocht het dorpje en kwam toen op het idee voor het bordspel Carcassonne. Het spel bestaat sinds 2000 en won in dat jaar in Duitsland meteen de prijs Spiel des Jahres.

Hoe speel je dit spel?

Bij het spel Carcassonne kruip je in de rol van een Middeleeuwse landheer. Daarbij moet je wegen, steden, weiden en kloosters leggen en horigen (kleine houten poppetjes, ook wel Meeples genoemd) plaatsen om op die manier zo veel mogelijk punten te scoren. Bij Carcassonne is er geen bord. Door middel van het trekken van tegels (kaarten) en deze naast al bestaande tegels te leggen, wordt er vanzelf een bord gecreëerd. Zo wordt het bord dus in de loop van het spel gevormd.

Je start altijd met een vaste starttegel en om de beurt leggen spelers een tegel aan. Na het leggen van een tegel, mag je daarop een Meeple plaatsen. Naarmate er meer tegels worden aangelegd, raakt een weiland, weg of stad op een gegeven moment “af”. Zo is een weg af als hij een duidelijk begin en einde heeft, bijvoorbeeld tussen een kruispunt en een stad. Als een onderdeel “af” is, wordt de Meeple die daarop is geplaatst eraf gehaald en krijgt de bijbehorende speler punten.

Zijn er uitbreidingen voor Carcassonne?

Net zoals bij veel bord- en kaartspellen heeft ook Carcassonne verschillende uitbreidingen. In totaal gaat het hier om tien uitbreidingen die je kunt kopen via 999 Games:

  • Kathedralen & Herbergen
  • Kooplieden & Bouwmeesters
  • De Draak, de Fee & de Jonkvrouw
  • De Toren
  • Burgemeesters & Abdijen
  • Graaf, Koning & Consorten
  • De Katapult
  • Bruggen, Burchten & Bazaars
  • Schapen & Heuvels
  • Het Circus

Deze uitbreidingen maken het basisspel uitgebreider en daarmee een stuk interessanter. De uitbreidingen kun je zonder problemen met elkaar combineren.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden