horba evenementenservice

De opkomst van de fashion horloges

Geplaatst op

Horloges zijn uiteraard accessoires die voornamelijk gebruikt worden om te zien hoe laat het is. Naast dat sommige horloges ook veel meer functies hebben en ware technische hoogstandjes zijn, vervullen ze ook een modieuze functie. In deze blog kijken we naar de zogeheten fashion horloges. Dit zijn niet zozeer de horloges in het prijssegment van een Rolex of een Audemars Piguet, maar meer in de categorie van Daniel Wellington en Fossil horloges.

Wat is een fashion horloge precies?

Om eerlijk te zijn kan ieder horloge in feite gezien worden als een fashion horloge. Ieder horloge zegt immers iets over de smaak van de drager en ieder horloge is gemaakt met een dergelijke stijl. Normaliter spreken we echter van een fashion horloge als het voornaamste doel van het horloge is om een bepaalde uitstraling te creëren (en natuurlijk om de tijd accuraat weer te geven). De keuze voor het horloge is puur esthetisch. Voor de drager is het niet belangrijk of het horloge waterdicht is, of er een atoomklok in zit en of het een tourbillon bevat.

Wat is belangrijk bij een fashion horloge?

Zoals gezegd zijn de technische specificaties niet erg belangrijk voor de fashion horloges. Het is uiteraard fijn als een horloge de tijd en wellicht ook de datum kan weergeven. Maar vooral de stijl en het prijskaartje zijn belangrijk. Een fashion horloge moet goed bij een bepaalde outfit of gelegenheid passen door een combinatie van materialen, kleuren, vormen en texturen. Omdat door de modebewuste shopper bij het kiezen van de horloges dus specifiek gekeken wordt naar bepaalde situaties om ze te dragen, is het vrijwel de standaard om meerdere horloges te hebben. Hierdoor moeten de horloges natuurlijk anders geprijsd zijn dan bijvoorbeeld een Breitling. Dergelijke horloges gaan vaak tientallen jaren mee en gaan alleen af bij de douane op het vliegveld.

Waarom zijn de fashion horloges ineens zo aanwezig en populair?

Tegenwoordig zie je bijna overal Fossil horloges of van vergelijkbare merken. Hier zijn een aantal redenen voor. Ten eerste hebben de technologische ontwikkelingen het mogelijk gemaakt om eenvoudig miljoenen variaties en combinaties te ontwikkelen als het gaat om bandjes en omhulsels. Ten tweede is de prijs en beschikbaarheid van uurwerken enorm verbeterd in de afgelopen jaren. En ten derde hebben horloges een hernieuwde aantrekkingskracht, ook bij de mensen met een minder gevulde portemonnee. Met andere woorden; de vraag werd steeds groter en tegelijkertijd werd het steeds eenvoudiger om ook te voorzien in het aanbod.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden