horba evenementenservice

Een goede voorbereiding voor je vakantie

Geplaatst op

Als de zomervakantie weer in aantocht is, dan wil je gewoon meer doen dan alleen maar doelloos thuis rondhangen, niet waar? Daarom gaan veel mensen plannen maken en eropuit, al dan niet met een gezin. Voor we verder gaan: zet dit op je verlanglijstje: polaroid zonnebril kinderen. Waarom? Een stijlvolle bril is nooit weg en daarbij is het erg belangrijk om een zonnebril te dragen om je ogen te beschermen. Zeker voor kinderen. Wat kun je allemaal nog meer doen? Lees er snel meer over. 

Keep ya head cool

Een vakantie hoort een uitje te zijn, maar uit je comfortzone komen kan ook stressvol zijn. Gemiste vluchten, verloren bagage, kapotte budgetten – er is een heleboel dat mis kan gaan als je reist. Je bent niet alleen. Het overkomt zelfs de meest doorgewinterde reizigers. Iets onverwachts zal onvermijdelijk gebeuren. Een gemiste of vertraagde vlucht; niet precies de huurauto of kamer krijgen die je gereserveerd hebt. Murphy’s Law op zijn best.

Zoek gewoon in alle rust naar een oplossing. 

Zorg voor de nodige veiligheid 

Als het gaat om bescherming tegen tegenslagen, onderzoek is alles. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan wanneer je bijvoorbeeld een auto probeert te huren in het buitenland en ontdekt dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Handig om te weten is dat als je van plan bent de autoverhuurverzekering te gebruiken die bij je creditcard zit, onderzoek dan wat er daadwerkelijk gedekt is. De meeste hebben beperkingen. Veiligheid zit hem ook in voldoende zonnebrand en een zonnebril gebruiken. Bijvoorbeeld een polaroid zonnebril voor kinderen. 

Verdiep je in het land waar je heen gaat

Ga er niet van uit dat er overal Engels wordt gesproken. Onderzoek de plaatselijke gebruiken voor je vertrekt en download voor de zekerheid een vertaalapplicatie.

Zorg ervoor dat je de regels van je luchtvaartmaatschappij kent voor het reizen met kinderen of huisdieren. Veel luchtvaartmaatschappijen rekenen extra voor alles, van het kiezen van een stoel tot het afdrukken van je ticket op de luchthaven.

Zorg voor voldoende geld

Het is zeker geen slecht idee om in bepaalde landen contant geld op zak te hebben. Zeker wanneer het allemaal qua pinnen niet zo smooth gaat. In andere gevallen is het zo dat wanneer je geld uit de pinautomaat haalt, de wisselkoers van euro’s naar de lokale munteenheid, niet bepaald gunstig is. Dan kun je veel beter contant geld mee nemen naar het land en dan daar bij geldwisselaars je euro’s wisselen. Dat gaat je dan veel geld schelen. We hebben het hier in het bijzonder over landen in Latijns-Amerika of de Cariben.  

Wel is het slim om je geld te wisselen bij geldwisselaars op een gunstige plek. Bijvoorbeeld in een eetgelegendheid of bij vrienden thuis (mocht je mensen kennen in het specifieke land). Vaak roepen ze ook toeristen bij openbare plekken als pleinen. Je moet altijd vragen naar de wisselkoers die ze hanteren. Tel het goed na als er gewisseld is. Verdiep je dus van te voren even in de officiële wisselkoers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden