horba evenementenservice

Samen mooie momenten maken en vastleggen

Geplaatst op

Het hele idee van fotografie (schrijven met licht) is dat je de momenten die je meemaakt kunt vastleggen in heldere beelden. Best wel een wonder dat het kan, hoewel het natuurkundig allemaal te verklaren is. Dat gaan we hier niet doen, want we gaan voor de magie van de creatie van een foto, samen dit doen en doe mooiste kiekjes vastleggen in een mooi fotoboek speciaal voor mensen die een bijzondere band hebben. Samen een fotoboek maken is een mooie activiteit waar je veel plezier aan kunt hebben. We nemen de verschillende creatieve tips met je door.

Ga niet wachten op het juiste moment

Je hoeft niet op inspiratie te wachten of op het juiste moment. Ook als je een beetje gestresst bent van je baan, is dit geen reden om niet te gaan. Sterker nog, dan moet je juist gaan! Het creatief bezig zijn met fotografie maakt het dat je gedachten op een andere golflengte komen, de beslommeringen van de dag kunnen van je afglijden. Een heel prettige flow die eigenlijk vrij onbewust gaat. Het belangrijkste is dat je de afspraak maakt om te gaan en dan ook daadwerkelijk op het gekozen tijdstip gaat. Samen bezig zijn zorgt voor plezier en ontspanning. 

Wat kun je fotograferen? 

Volg vooral je interesse en creatieve ingevingen. Ben je geïnteresseerd in het leven van mensen of het verhaal achter een gezicht? Vraag dan of je mensen mag fotograferen? Misschien kun je een model vragen (dat hoeft er niet een van Chanel te zijn, overigens). Verder zijn gebouwen met een tekening in de stenen of planten en bloemen een uitstekend object om te fotograferen.

Wanneer kun je het beste fotograferen? 

Je kunt de hele dag en nacht fotograferen als je wilt. Elke tijd heeft zo zijn speciale lichtkarakter. Denk aan een kiekje van iemand in de verte onder een lantaarnpaal in de mist op een verlaten landweg. Dat soort plaatjes zetten je aan het denken. Verder is er een speciaal uurtje, dit noemen ze het blauwe uurtje. Nee, dat is niet dat je net uit de kroeg komt met een flink stuk in de kraag, hoewel… het is een uur voor zonsopgang en zo’n 10 tot 30 minuten na zonsondergang. Alleen het is wel fijn dat je een beetje een vaste hand hebt, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de vertekende fotostijl. Het is aan jou. Wil je donkere foto´s maken? Dan is de avond en nacht iets voor jou. 

Hoe kun je het beste foto´s maken?

Er twee gangbare technieken om te fotograferen: analoge en digitale fotografie. De eerste is een tijdje weggeweest, maar had enige jaren geleden een opleving, bijvoorbeeld in de vorm van de instant camera´s. Een druk op de knop en de kleine foto komt eruit rollen. Leuk om op een moodboard te plakken. Analoge foto´s kun je laten ontwikkelen, maar dit kun je ook zelf in een donkere kamer doen. Daar kun je alles over vinden op internet. Dit soort prenten zijn ook prima digitaal te maken en in een fotoboek te laten drukken. Digitale foto´s zijn wat dit laatste betreft natuurlijk nog sneller gereed om afgedrukt te worden, maar deze wil je misschien ook nog wel een beetje bijwerken. Tegenwoordig is er veel mogelijk als het gaat over software voor fotobewerking, ook gratis opties zijn heel goed bruikbaar.

We wensen je veel plezier met het maken van foto´s en het samenstellen van je fotoboek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden