horba evenementenservice

Sushifeest geven: wat is leuk?

Geplaatst op

Een goed feest heeft een aantal basale ingrediënten, dat geldt ook voor een sushifeest. Het is een ideaal themafeest om thuis te doen, maar kan ook in een leuke afgehuurde zaal. Gewoon omdat het lekker is, maar ook wanneer er iets te vieren valt. Even sushi bestellen en je bent klaar. In deze blog nemen we een aantal leuke ideeën met je door.

Tips sushifeest

Er zijn veel manieren om je sushifeest goed aan te kleden, hieronder wat tips:

Aankleding

Het is erg belangrijk om een goede aankleding voor je feest te kiezen. Bij een sushifeest hoort natuurlijk een Japans thema. Denk aan het sushirestaurant, en zelfs een beetje wat gekker dan dat, zoals een kimono? Japanse lantaarns doen het ook goed. En vergeet de kersenbloesem niet.

Juiste mensen

Zoek de juiste mensen voor het feest uit. Bij een sushifeest zijn twee dingen heel belangrijk:

  • De mensen houden van sushi
  • Mensen vinden de Japanse cultuur leuk

Lekker eten

Sushi komt in vele soorten en maten, ook zaken die eigenlijk geen sushi zijn, mogen gerust op tafel gezet worden. Echt niet alles hoeft Japans te zijn, want hoe we het ook wenden of keren: de sushi die we in het westen eten is verwesterd. Daar is niets mis mee, maar gewoon lekker. Dus gefrituurde kip en garnalen mogen gewoon gegeten worden. Een kroket in rijst serveren raden we je af, dat is een stijlbreuk. Hou je een beetje aan wat mensen gewend zijn bij het sushirestaurant.

Muziek

Alles wat uit Japan komt qua muziek kan gebruikt worden als achtergrondmuziek. Daarnaast zijn Chopin of Eric Satie zijn prima componisten uit het klassieke idioom die het goed doen op een sushifeest. Als de muziek maar niet te hard staat tijdens het eten. Na het eten kan je heel goed een party houden met dansmuziek, zeker wanneer je een zaaltje afgehuurd hebt.

Wedstrijd

Een wedstrijd met eten is altijd een beetje discutabel, vooral de hotdog eetwedstrijden waarbij mensen zo snel mogelijk zoveel mogelijk moeten eten. We hebben niet over zo’n wedstrijd met sushi, maar juist over een sushiraadspel.  Laat de grootse sushi ‘experts’, leuk idee voor hen die zichzelf zo typeren, het tegen elkaar opnemen.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je de leukste ideeën voor evenementen en feestjes. Laat je inspireren door de voorbeelden en neem de leukste over, beter nog geef je er zelf een draai aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden