horba evenementenservice

Sweet sixteen: organiseer een geweldig feest

Geplaatst op

Een sweet sixteen party hoeft niet duur te zijn. Je kunt met eenvoudige dingen het leukste feest organiseren om een 16e verjaardag te vieren. Natuurlijk mag het wel wat duurder zijn, we hebben een aantal populaire ideeën op een rij gezet.

Tent huren

Een grote tent huren is een goed uitgangspunt om de organisatie van je feest te beginnen. Met een grote tent heb je genoeg ruimte voor alle gasten en sta je altijd droog. Het is het centrum van het feest en zorgt direct voor een bijzonder sfeer. Dat past bij een sweet sixteen party.

Band

Het laten optreden van een band is superleuk. Natuurlijk hoef je geen dure band neer te zetten. Een schoolband is eigenlijk nog leuker. Klasgenoten die eigen nummers spelen in combinatie met covers. Dat is echt superleuk. Regel wel geluidsversteking, een PA.

DJ

Als het meer een dance crowd is, dan is een DJ natuurlijk ook altijd nog een optie. Ook hier is het van belang dat er een goede geluidsinstallatie is. De eisen voor de geluidsinstallatie zijn wel minder dan bij een PA en meestal is deze ook goedkoper.

Drive in bios

Een goedkope maar o zo leuke optie is een drive in bios. Dat is overgewaaid van Amerika. In dit geval is er natuurlijk geen sprake van auto’s die geparkeerd worden, omdat het een sweet sixteen party is. Buiten een scherm en een projector (misschien een beamer) vormt het focuspunt.

Sweet sixteen als fenomeen

Bij een sweet sixteen party hebben we het over een overgangsrite. Het kind wordt ouder en steeds zelfstandiger. Bijna volwassen, maar nog niet helemaal. Een bijzondere leeftijd waarop veel kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Vergelijkbaar met de overgang van basisschool naar middelbare school. Een overgangsrite of ritueel komen we bij veel culturen in de wereld tegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden