horba evenementenservice

Tips bij de beveiliging van jouw evenement

Geplaatst op

Organiseer je binnenkort een groot evenement en weet je nog niet precies hoe je de beveiliging wil garanderen? De veiligheid bij een evenement is misschien wel het belangrijkste van het gehele evenement. Wij helpen je via deze weg met een aantal tips om jouw evenement de veiligste van Nederland te maken.

Schakel een professioneel beveiligingsbedrijf in

Voor beveiliging inhuren hebben we diverse tips. Zij kunnen je namelijk helpen om een inschatting te maken van het aantal benodigde beveiligers voor bij jouw evenement. Zorg er hierbij voor dat het bedrijf al meerdere positieve referenties heeft en dat ze verzekerd zijn.

Na het inschakelen van het beveiligingsbedrijf kunnen ze je helpen met het beoordelen van jouw evenement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie, het aantal deelnemers en het soort evenement. Het verschilt namelijk behoorlijk of je een festival organiseert of juist een trouwerij. De verschillen in evenementprofielen bepalen de benodigde verhouding tussen bezoekers en beveiligers. 

Zorg voor een goede omheining van jouw evenement

Zorg ervoor dat alle gasten goed gescreend en ingecheckt zijn met de juiste gegevens. Je ziet daarom ook steeds vaker dat festivals hun tickets laten personaliseren door bezoekers. Bovendien dient jouw terrein goed afgesloten te zijn tegen binnensluipers. Je voorkomt hier ongenodigde gasten en teveel bezoekers op jouw evenement. 

Zorg voor medische ondersteuning

Voor evenementen met een grote capaciteit moet er altijd een medische noodhulpdienst ter plaatse zijn voor de eerste reactie en om hulp te bieden bij onverwachte voedselallergie, medische noodtoestand, hartaanval of andere zaken. Je voorkomt hiermee niet alleen negatieve publiciteit als er een noodgeval ontstaat, maar het geeft de bezoekers ook het idee dat je om ze geeft. In de meeste gevallen kan een beveiligingsbedrijf je ook helpen met medische ondersteuning. 

Wees niet bang om hulp in te schakelen

Al met al kun je zelf nog zó goed je best doen om een veilig evenement te organiseren. Het blijft altijd goed om een beveiligingsexpert in te schakelen die jouw kan adviseren om beveiliging in te huren of om het zelf te regelen. Kies het zekere voor het onzekere en schakel een beveiligingsbedrijf in.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden