horba evenementenservice

Tips voor het beveiligen van een festival

Geplaatst op

Het organiseren van een groot feest of festival is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn bepaalde karaktereigenschappen die je hiervoor nodig hebt, waaronder het goed kunnen plannen en het werken met strakke deadlines. De organisatoren van festivals staan tijdens het plannen dan ook voor verschillende grote uitdagingen. Met name het garanderen van de veiligheid op festival is een zeer grote uitdaging. Sommige events vinden plaats in een bewoonde omgeving, terwijl andere festivals plaatsvinden midden in het bos. Beide scenario’s brengen unieke en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en -uitdagingen met zich mee. In dit blog lees je beveiligingstips die je kunnen helpen bij het plannen en organiseren van een veilig festivals voor je bezoekers.

 Aantal bezoekers

Verreweg het belangrijkste dat je moet weten voordat je gaat nadenken over de beveiligingsmogelijkheden is het aantal bezoekers dat afkomt op je feest of festival. Aan de hand van het aantal bezoekers kun je bepalen hoe de beveiliging vorm dient te krijgen. Denk hierbij aan het afsluiten van het festivalterrein door middel van bijvoorbeeld hekken. Daarnaast kun je hierdoor uitrekenen hoeveel fysieke beveiligers je nodig hebt. Gebruikelijk is om één beveiliger per 100 mensen te waarborgen.

 Laat gasten zich welkom voelen

De beveiliging van een festival draait niet zozeer om ervoor te zorgen dat bezoekers, artiesten veilig zijn, maar voornamelijk om het creëren van een veilig gevoel onder de bezoekers en artiesten. Door zichtbare beveiligingsmaatregelen zorg je ervoor dat zij zich op hun gemak voelen en zorg je er ook voor dat eventuele opstootjes minder snel voorkomen. Daarnaast dient het festivalterrein niet op een gevangenis te lijken, waardoor het van belang is om zowel onopvallende als opvallende beveiligers te plaatsen. Bovendien is het zeer belangrijk om vriendelijke beveiligers aan te stellen. Op die manier blijft de sfeer zeer gemoedelijk.

OproepsysteemUiteraard loop je tijdens een feest of festival met duizenden mensen altijd het risico op kleine opstootjes of grote vechtpartijen tussen grote groepen mensen. Omdat het festivalterrein vaak zeer groot is en de beveiligers goed verspreid over het terrein staan, is het van belang om gebruik te maken van een oproepsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat beveiligers elkaar snel en eenvoudig kunnen communiceren wanneer zij versterking nodig hebben. De ontvangers zien dan direct waar ze nodig zijn en zijn zeer snel ter plaatse om te helpen de rust terug te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden