horba evenementenservice

Voordelen van een laminaat- en pvc-vloeren voor ondernemers

Geplaatst op

Het is een zeer voordelige vloer die lang meegaat en niet duur is. We hebben het over laminaat en pvc. In deze blog belichten we de verschillende voordelen van deze vloeren. Het is goed om te zien hoezeer je kan profiteren hiervan. Lees snel met ons mee een laat je inspireren. Er zijn op onze site nog meer blogs te lezen waar je als ondernemer, uit de entertainment branche bijvoorbeeld, zeker wat aan zult hebben. Dus snel verder lezen! 

Laminaat en pvc zijn betrouwbaar 

Een laminaatvloer staat over het algemeen bekend als een betrouwbare vloer waar je gemakkelijk verschillende evenementen op kunt organiseren en die ook een schitterend basis vormt van een interessant interieur. De vloer is gemakkelijk te leggen en heeft een betrouwbaar gebruiksgemak. Het enige waar je wel voor moet oppassen, is dat er water op valt, dus het is niet heel slim om er een bar op te zetten. Een laminaatvloer is meer geschikt voor evenementen zoals lezingen. 

Het verschil tussen laminaat en pvc zit hem in het feit dat: de eerste gemaakt is van een HDF-laag: gedroogde en in elkaar geperste houtvezels, terwijl de tweede uit kunststof bestaat. PVC kan veel beter tegen water dan laminaat. 

Makkelijk in te passen in een design

Het is bijzonder gemakkelijk om een laminaatvloer in te passen in een bepaald design dat je van tevoren bedacht hebt of om een bestaande vloer te vervangen. Dit komt omdat een laminaatvloer in zoveel verschillende soorten verkrijgbaar is. In principe krijgt de vloer zijn tekening en kleur door de print die in de bovenste laag van het laminaat gerealiseerd is. De print wordt gewoon gemaakt zoals je het wilt hebben; in het geval van maatwerk laminaat. Dit laatste is ook het geval met PVC, een mooie,duidelijke print op kunststof, niet van echt te onderscheiden, daarin zijn ze dus identiek als het over het gemak gaat. 

Slijtvast 

De kwaliteit van laminaat hangt af van de toplaag van de vloer. Wanneer je bijvoorbeeld een locatie hebt waar veel mensen lopen, dan is het slim om laminaat te nemen met de sterkste toplaag. Maar wanneer het bijvoorbeeld een ruimte betreft waar alleen jij zo nu en dan eens bent om bijvoorbeeld een onderdeel of iets anders uit het magazijn te halen, dan is een laminaat met een minder sterke slijtlaag voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld in de hal een laminaatkwaliteit kiezen met de sterkste toplaag. PVC is gemaakt van sterke kunststof en daarom bijzonder slijtvast. Geschikt voor diverse ruimten. Veel mensen geven de voorkeur aan pvc vloeren vanwege de genoemde eigenschappen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden