horba evenementenservice

Waak over de voedselveiligheid op je event!

Geplaatst op

Tijdens een event op festival komen veel mensen af op vermaak en lekker eten. Het is dan heel belangrijk om te zorgen dat de veiligheid van je event op orde is in deze blog even je tips waarmee je de de veiligheid kunnen waarborgen op verschillende vlakken.

De voedselveiligheid

Wanneer je denkt aan de veiligheid op een event, dan komen al snel de beveiligingsmedewerkers en de scanpoortjes in je gedachten naar boven. Het gaat dan om de veiligheid van bezoekers en artiesten. Een andere veiligheid is de voedselveiligheid. Ook deze is met behulp van bepaalde methoden te garanderen. Dit kan met haccp. Wat is dit precies? We hebben het hier over een methode waarbij voedselveiligheid gewaarborgd kan worden. Tijdens de bereiding van voedsel kan er van alles misgaan, zo kan rauwe kip vlees op een plank gesneden worden waarna op dezelfde plank sla gesneden wordt. Het is bekend dat rauw kippenvlees salmonellabacterie kan bevatten. Deze is schadelijk voor mensen als zij het eten. Sla wordt doorgaans niet gekookt, een procedure die deze bacteriën dood, dus is het mogelijk om via het eten van de sla te worden geïnfecteerd met de salmonellabacterie als er geen acht wordt geslagen op de mogelijkheid van kruisbesmetting. De HACCP hanteert een speciale methodiek waarbij koks wordt aangeleerd besmetting te voorkomen.

Allergische reacties

Wanneer je een event organiseert een voedsel klaarmaakt voor mensen, dan zijn er ook nog andere dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat bepaalde klanten allergisch zijn voor voedsel, bijvoorbeeld dat ze een notenallergie hebben. Het is dan goed om op de hoogte te zijn van de verschillende allergieën die bij mensen bestaan om zo ook afdoende waarschuwingen te kunnen geven bij de verkoop van deze producten op je event.

Personeel een training laten volgen

Wanneer je als organisatie van een event zelf personeel in dienst hebt, dan is het slim om ze een training te laten volgen als ze verantwoordelijk zijn voor de bereiding van voedsel. Misschien zijn deze mensen geen afgestudeerde koks en hebben ze een beperkte ervaring in de voedselbereiding. Wanneer het om eenvoudige gerechten gaat is dit ook gewoon prima mogelijk. Dan is het wel slim om ze toe te rusten op de verantwoordelijkheid die ze hebben aangaande de voedselveiligheid. 

Meer weten over events organiseren? Lees de rest van onze blogs!

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden