horba evenementenservice

Waar je allemaal aan moet denken als je restaurant runt?

Geplaatst op

Veel mensen lijkt het wel wat om een restaurant te runnen, maar zijn eigenlijk helemaal niet op de hoogte van hoe het nu precies werkt. In deze blog willen we graag een aantal tips geven waarmee jij kunt starten met je restaurant. Even kijken of het iets voor je is? Dat kan met de tips in deze blog. Doe je voordeel met deze tips en maak er iets moois van.

Verzin een goed concept

Voor je begint aan je restaurant, moet je een concept hebben waarbinnen je kunt werken. Wanneer je dit niet hebt, zal je veel minder gericht werken. Om een goed concept te kunnen verzinnen, moet je een markt analyse doen. Je moet weten wie je concurrenten zijn en wat ze doen, zodat je je kunt onderscheiden van de rest. Probeer een stukje in de markt te vinden, een niche of juist te doen wat de concurrenten ook doen, alleen dan beter en goedkoper. Is jouw concept budgetvoedsel, maar van een hoge kwaliteit, dan heb je een concept te pakken waarbinnen je kan werken.

Marketing

Het is natuurlijk belangrijk dat klanten weten wie je bent, wat je doet en waar je te vinden bent. Anders heeft het echt geen zin om te beginnen met je restaurant. Daarom is het slim om een goeie marketingstrategie op te stellen. Hoe wil je bekendstaan en hoe moeten mensen je kunnen vinden? De tijden van de Gouden Gids zijn voorbij want tegenwoordig is alles online. Zeker als het gaat om het opzoeken van een restaurant in de buurt. Het kan daarom slim zijn om een SEO-marketingbureau in de arm te nemen om de online marketing voor je te laten doen. Natuurlijk zijn de klassieke vormen van marketing, zoals flyer en een goeie billboard aan de gevel, onontbeerlijk voor een zichtbaarheid in het straatbeeld.

Klantvriendelijkheid en service

Je personeel moet goed opgeleid zijn om klanten te kunnen bedienen. Het is belangrijk dat ze bepaalde etiketten kennen, zo moeten ze dus nooit vragen was het lekker, maar vragen of alles naar wens geweest is. Het is de bedoeling om te laten zien dat het personeel en de eigenaren ‘niet van de straat zijn’, maar weten waar het overgaat in het restaurantwezen. Ook is het belangrijk om een goeie service te leveren, daar hoort dus bij onder andere fatsoenlijk horeca servies en een goeie ambiance in de zaak. Voor een goeie aankleding van je zaak die helemaal in lijn is met het concept van je restaurant, bijvoorbeeld een American Football restaurant, is het slim om een interieurexpert in de hand te nemen. De resultaten van een goed interieurdesign zijn in termen van omzet zeker terug te zien. 

Conclusie

Wanneer je vriendelijk personeel hebt en een goeie marketingstrategie, een fris en schoon restaurant met mooi bestek, dan heb je al een streepje voor op veel van je concurrentie. Bij controles door de Voedsel- en Warenautoriteit komt er steeds weer aan het licht, dat veel restaurants hun hygiënecode en praktijk niet op orde hebben. Zorg dat jij niet in dat rijtje terecht komt, maar juist excelleert met een uitstekende service en een mooie plek om je gasten te ontvangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden