horba evenementenservice

Wanneer is de beste tijd voor een rondreis Indonesië?

Geplaatst op

Heb je altijd al eens een rondreis door Indonesië willen maken, dan vertellen we je waar je je allemaal op moet voorbereiden. Want als allereerst moet je je bedenken wanneer je wil gaan. De periode waarin je vertrekt kan van grote invloed zijn op de manier waarop jij Indonesië straks ervaart! 

Laat de periode niet bepalend zijn 

Het tropische klimaat is op geen enkele manier te vergelijken met het weer dat wij in ons kikkerlandje kennen. Tropisch betekent niet alleen dat het stukken warmer is – zo’n 30 plus graden, het hele jaar door – maar ook dat je te maken hebt met heftige natuurverschijnselen. Laat je niet wegjagen hierdoor, want een rondreis Indonesië is goud waard. Beter gezegd: een ervaring die werkelijk onbetaalbaar is. 

Het regenseizoen 

De meeste toeristen bezoeken Indonesië buiten het regenseizoen: van mei tot oktober. De maanden hiervoor en hierna zijn ook nog prima te doen, maar in de maanden december en januari ben je wel gegarandeerd van een aantal plensbuien. Desondanks sporen we je aan om je hierdoor niet af te laten schrikken. 

Warme regendruppels 

Het klimaat van 30+ graden is behoorlijk warm. Een bui hier en daar is dan eigenlijk ook hartstikke welkom. Niet iedereen beseft dat 30 graden in de brandende zon eigenlijk niet altijd zo fantastisch is. Kan jij alleen een rondreis Indonesië maken in bijvoorbeeld februari? Dan raden we je aan om je niet af te laten schrikken door het regenseizoen. Het is nog steeds heerlijk warm en prachtig in Indonesië. Die lauwe regendruppels zijn absoluut niet te vergelijken met de buien in Nederland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden