horba evenementenservice

Wat is een geschikte vergaderlocatie?

Geplaatst op

Vergaderen hoeft geen saaie bedoening te zijn. Zoveel tijd wordt er in Nederland verspilt aan nutteloos vergaderen en teambuildingsessies waar niemand zin in heeft behalve de trainer die er dik aan verdient. En de volgende keer is het weer hetzelfde liedje en feitelijke resultaten worden er niet mee behaald. Dat kan anders, bijvoorbeeld bij vergaderlocatie Nieuwegein, waar je vergaderen eenvoudig met leuke activiteiten combineert, met als oogpunt het versterken van de cohesie binnen het team. Lees snel verder en laat je inspireren.

Wat heeft een goede vergaderlocatie allemaal?

Een goede vergaderlocatie heeft steevast een aantal vaste ingrediënten die het totaal zo prettig en werkbaar maken. Denk daarbij aan:

  • Een aantal vergaderruimtes, kleinere en grotere
  • Audiovisuele hulpmiddelen zijn er aanwezig
  • Airco
  • Telefoon
  • Wifi
  • Koffieapparaat
  • Voldoende toiletten

Dit zijn zaken die tegenwoordig heel belangrijk zijn om goed te kunnen vergaderen. Het is de standaard die we zoeken.

Hoe belangrijk is de sfeer?

Samen tot goede resultaten komen en elkaar verstaan, dat is het doel wat we voor ogen hebben wanneer we vergaderen met elkaar, niet waar? Daarom is het uitzicht vanuit de vergaderruimte belangrijk. Ook het interieur moet een aangename stijl hebben. Wie wil er tegenwoordig nog in een tl-verlichting kantoor zitten zonder daglicht? Nee precies. Zoek daarom een vergaderlocatie met een goede ambiance.

Teambuilding is saai?

De praktijk leert dat teambuilding in een kantoorgebouw saai is. Daarnaast zijn de effecten nauwelijks te kwantificeren. Daarom willen we je vooral op het hart drukken om zeker geen teambuilding in een stoffig kantoor te organiseren. Zonde van je tijd. Daarentegen zijn activiteiten in de buitenlucht of in een speciale hal (paintball) een veel betere manier om de cohesie en communicatie in het team te versterken. Het mooiste is als de activiteiten niet te teambuildingachtig zijn, dat zet vaak kwaad bloed bij de medewerkers, omdat zij ook wel weten dat het 9 van de 10 keer nergens toe leidt, op de ouderwetse manier dan. Een vergaderlocatie boeken in combinatie met recreatieactiviteiten die samenwerking vereisen, is een veel betere manier, omdat die wel werkt. 

Conclusie

Vergaderen en werken aan de teamcohesie, het kan heel mooi op een geschikte vergaderlocatie met de juiste faciliteiten. Zoek dus altijd op een locatie die een compleet pakket aanbiedt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden