horba evenementenservice

Zo overleef je de lockdown

Geplaatst op

Het valt niet mee, de pandemie rondom covid-19. We zitten al een tijd thuis en we kunnen weinig leuke dingen doen. Velen ervaren de lockdown als eenzaam en saai. 8 op de 10 jongeren loopt zelfs tegen een burn-out aan. Daarom lees je in deze blog tips om de lockdown op een gezonde manier te overleven.

Creëer een routine

Iedereen bevindt zich op onbekend terrein met de huidige pandemie. Het is dus van belang om enige normaliteit en routine te behouden. Probeer op een vaste tijd op te staan en te gaan slapen. Dit geeft structuur en houvast tijdens deze gekke periode.

Lichaamsbeweging en frisse lucht

Lichaamsbeweging is vaak het eerste dat verdwijnt wanneer onze dagelijkse routine verstoord is. Lichaamsbeweging houdt ons niet alleen lichamelijk gezond, maar het is ook een geweldige manier om te ontstressen en onze geestelijke gezondheid te beschermen. Veel mensen hebben een nieuwe hobby, namelijk wandelen. Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken en om aan je beweging te komen. 

Beperk social media

Het is leuk om op de hoogte te blijven, maar obsessief worden kan schadelijk zijn. Nu we veel meer tijd hebben om te scrollen op Instagram of Facebook slaan sommigen hierin door. Zorg dat je een apparaat vrije tijd of app limieten instelt. Op veel telefoons kan dat via de instellingen. Op deze manier voorkom je dat je hele dagen nutteloos zit te scrollen.

Ontspan

Vooral wanneer je zit te jongleren met thuiswerken en je gezin in stand houden, neem genoeg rust en tijd voor jezelf. Zet jezelf niet te veel onder druk en geef jezelf wat speling. Gun jezelf misschien wel een weekend weg naar een hotel in Nederland of spreek af om met vrienden of vriendinnen een lange wandeling te maken. De opties zijn beperkt, maar probeer het beste ervan te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden